Innovatív, modulos elem rendszerű mobilház fejlesztése

// Új Széchenyi Terv ?>

MÁTRIX – LEGÓHÁZ

Projekt aloldal

Tervezet

Menüpontok:

Projekt adatai

Projekt címe: Innovatív, modulos elem rendszerű mobilház fejlesztése

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.1-15-2015-00708

Kedvezményezettek:

MÁTRIX-WORKMANLIKE Szolgáltató, Kommunikációs, Tanácsadó és Oktatási Kft.

HÁRSWOOD Faipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Helyszín: 8171 Balatonvilágos, Mathiász lakótelep 083/6.

Összköltség:287 876 996 Ft

Támogatás összege:195 844 897 Ft

Támogatás mértéke: 68,03%

A projekt kezdete:.2017.04.13.

A projekt várható befejezése:2018.10.09.

Irányító hatóság: Nemzetgazdasági Minisztérium

(linkeljen ide: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium)

Közreműködő szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium

(linkeljen ide: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium)

A projekt leírása

Szakmai háttér: A fejlesztés piaci létjogosultságát igazolja az az egyre elterjedőben lévő trend, mely a minél kisebb helyen teljes funkciós építmények kialakítását célozza. A trend legkiemelkedőbb kezdeményezése a newyork-i „micro apartman” program, mellyel a helyi önkormányzat az egyre súlyosbodó lakáshiányra kíván innovatív megoldást találni. A rendszer előnye egyben a hátránya is: előre legyártott egységek kerülnek beépítésre, amik utólag nem vagy csak korlátozottan alakíthatók át.

A projekt témája:A projekt keretében olyan elemek kerülnek kialakításra, melyekből nem csak standard méretű, hanem variálható, egyedi elképzeléseknek, helyigényeknek és különböző funkcióknak megfelelő (például oktatóház, nyaraló, vendéglátó egység stb.) elrendezések alakíthatók ki. Variálhatóságának számos lehetőségével, egyszerű, precíz kapcsolati rendszerével az épület főbb kiszolgáló egységeinek (villamos- és gépész hálózatok) egyszerű csatlakoztathatósága révén bárhol alkalmazható.

A fejlesztés eredménye: A projekt célja egy olyan „elemes” építéstechnológiával könnyen összeszerelhető épület kifejlesztése, mely variálhatósága révén többféle funkció maradéktalan kiszolgálására képes a követelmények maximális betartása mellett. Az elemek súlya és méretei miatt könnyen szállítható, innovatív elemkapcsolatai révén gyorsan és egyszerűen összeszerelhető, valamint az átalakítás is könnyen megvalósítható.

A fejlesztés eredményeke egy 50 négyzetméter alapterületű prototípus többfunkciós építmény, melyen tesztelhető az épület szerkezeti és funkcionális terhelhetősége különféle környezeti és funkcionális terhelések mellett.

A létrejövő elemek kis súlya, kompakt mérete, könnyű szerelhetősége és a környezettudatos technológiák beépítése új megoldásokat teremtenek az építőiparban. A projekt keretében vizsgáljuk azt, hogy milyen alternatívák vannak a nagyvárosok térszervezésébe beilleszthető életterek kialakítására a létrehozott elemek felhasználásával. Kiemelt cél az építmény fenntarthatósága és környezetkímélő működése, melyet többek közt körszerű megújuló technológiák beépítésével és innovatív gépészeti megoldásokkal kívánunk elérni.

?>

?>

Kapcsolat

Cím 1039 Budapest, Királyok útja 98. Iroda 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 11. 3. emelet E-mail info@matrixworkmanlike.hu
Telefon +36 70 386 27 06 Web matrixworkmanlike.hu matrixworkmanlike.eu